Sorry, even we have our rules.

KotiKylä

KotiKylä on verkossa toimiva kaupallinen palvelu, joka opastaa ja auttaa jäseniään kodinvaihdon suunnittelussa ja uuden kodin löytämisessä, ostamisessa ja myymisessä kiinteää kuukausiveloitusta eli jäsenmaksua, vastaan. Jos tarvitset lisäpalveluita, esim. asunnon digivalokuvausta tai  lakimiehen konsultaatiota, maksat niistä erikseen.

KotiKylä on rakennettu ideologialle, että maksat vain asioista joita asuntokaupassasi tarvitset, etkä niistäkään paljoa. KotiKylällä on kolme maksullista jäsentasoa eri tarpeisiin: Ostajaehdokas, Myyjäehdokas ja Priimus. Lisäksi KotiKylällä on maksuton Kaveri-jäsenyys.

Maksavat jäsenet voivat julkaista omia Etsin Kotia tai Myyn kotia -ilmoituksia, joita KotiKylä markkinoi soveltuvissa digitaalisissa kanavissa. Jäsenet saavat verkko-opastuksen asuntokauppansa kaikkiin vaiheisiin kodin tai ostajan löytämisestä ostotarjouksen ja kauppakirjan tekoon. He voivat myös hankkia KotiKylän asuntokaupan lisäpalveluita edullisempaan jäsenhintaan.

 

Katso jäsentasojen tarkemmat kuvaukset

Kiinteä kuukausiveloitus - jonka voit lopettaa kun haluat.

Palvelusopimus käyttäjän ja KotiKylän/ House of Mum Oy:n välillä syntyy, kun käyttäjä liittyy jäseneksi. Maksullisissa jäsenyyksissä ensimmäinen kuukausimaksu peritään tavallisesti liittymishetkellä, sen jälkeen maksu peritään käyttäjältä kuukausittain. Palvelusopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja käyttäjä voi irtisanoa sen koska tahansa. Tällöin jäsenyys päättyy jo maksetun kauden loppuessa. Jäsentason vaihto tai jäsenyyden irtisanominen on helppoa; molemmat voi tehdä koska tahansa Kotikyla.com-verkkopalvelussa kohdassa Oma KotiKyläni/Hallitse jäsentietojani.

Vaihtaessasasi jäsentasoa vanha jäsenyys peruutetaan niin, ettei siitä tule enää uusia kuukausimaksuja ja uusi jäsenyys kuukausimaksuineen aktivoidaan voimaan saman tien.

Apua ja valinnanvapautta, ei sitoumuksia ja välityspalkkioita.

Kodinvaihtajille on tarjottu pitkään pelkästään perinteisten välitysliikkeiden palveluita. Niissä  myyjäasiakas joutuu yleensä tekemään sitovan sopimuksen, jossa hän antaa määräajaksi yksinmyyntioikeuden välitysliikkeelle.  Jos asunto saadaan sopimusaikana myytyä, myyjäasiakas maksa välittäjälle komission kauppahinnasta riippumatta siitä, myydäänkö asunto viikossa vai vuodessa ja toiko välittäjä asuntokauppaan lisäarvoa vai ei. Sama välityspalkkio menee silloinkin, kun ostajaksi ilmaantuu myyjän naapuri. Komissio riippuu kauppahinnasta, ei siitä kuinka paljon aikaa ja energiaa asuntosi myyntiin menee.

KotiKylä uskoo, että läpinäkyvyys, asiakaslähtöisyys ja reiluus kuuluvat myös asuntokauppaan. Tehtävämme on auttaa sinua, ei sitoa tai rajoittaa sinua. KotiKylä on kiltisti apunasi silloinkin, kun ostat asunnon asuntoportaalista, myyt kotisi suoraan naapurille, otat tutun välittäjän auttamaan kauppakirjan teossa tai päätät olla hyväksymättä yhtään tarjousta.

Ostamiseen ja myymiseen verkko-opastusta

KotiKylän antama verkko-opastus soveltuu valtaosaan asunto- ja kiinteistökaupoista. Vaikka myytävät kodit ja niiden asukkaat ovat hyvin erilaisia, valtaosa asunto- ja kiinteistökaupoista etenee samalla sapluunalla. Jos asiakkaan kaupassa on erikoisia piirteitä tai ehtoja, hän voi soittaa KotiKylän suosittelemaan kumppanilakitoimiston puhelinpalveluun tai tilata kauppakirjan tarkastuksen alaan erikoistuneelta lakimieheltä.

Myyjä ja ostaja ovat asuntokaupan juridiset osapuolet, jotka vastaavat yhdessä kaupan onnistumisesta. Siksi on tärkeää, että molemmat saavat puolueetonta opastusta asuntokauppaansa ja omien vastuidensa hoitamiseen. Myyjällä on lakisääteinen tiedonantovelvollisuus, ostajalla selonottovelvollisuus myytävänä olevaa asuntoa koskien. Toisin kun usein luullaan, välittäjällä ei ole asuntokaupasta lakisääteistä vastuuta vaan myyjä vastaa asunnon virheistä ja välittäjänkin antamista tiedoista,

KotiKylän Kaupasta voi hankkia palveluita

KotiKylän Kaupasta voi hankkia asuntokaupassa hyödyllisiä palveluita, joiden tuottajana toimivat alan ammattilaiset.

Asuntokuvaukset (valokuvaus, 3D-virtuaaliesittely, videokuvaus) tuottaa Unrealer tai Zentuvo, pohjakuvat Virtual Design, kuntotarkastukset Raksystems ja kauppakirjan tarkastukset ja lakineuvonnan lakitoimisto Herkules (ex. Kiinteistölakimiehet). KotiKylän puolueettomat Hinta-arviot laaditaan KotiKylässä, tekijällä on LKV-pätevyys.

Tilatut lisäpalvelut maksetaan tilaushetkellä KotiKylän kaupassa. Tilauksen jälkeen asiakas saa sähköpostiinsa ohjeet ajan sopimiseen ja palvelussa tarvittavien materiaalien toimittamiseen.  Poikkeuksena on Raksystemsin Kuntotarkastus. Se tilataan KotiKylän kaupasta, mutta tarkastusaika varataan Raksystemsin ajanvarauspalvelussa ja lasku maksetaan suoraan Raksystemsille tarkastusraportin valmistuttua.

Maksetun tilauksen voi peruuttaa ilman kuluja siihen asti, että asiakas on toimittanut tilaukseen liittyvät toiveet, tiedot ja aineistot saamallaan sähköpostilomakkeella KotiKylään. Tällöin palvelun toimitus käynnistyy. Peruutukset tulee tehdä sähköpostilla osoitteeseen kauppa@kotikyla.com. Peruutusaika on aina maksimissaan 14 vuorokautta tilauksesta.

Tutustu KotiKylän Kaupan palveluihin

KotiKylä ohjeistaa jäseniään toimimaan asunto- ja kiinteistökaupan lainsäädännön mukaan.

Suomen laki sääntelee asunto- ja kiinteistökauppaa. Lakipykälien tarkoituksena on turvata ostajien ja myyjien asema yhdessä elämän tärkeimmistä ostopäätöksissä.

KotiKylä ohjeistaa ostajat ja myyjät toimimaan Asuntokauppalain ja Maakaaren yleisten säädösten ja periaatteiden mukaisesti. Vastuu ohjeiden tulkinnasta, soveltamisesta ja noudattamisesta on aina myyjällä ja ostajalla. Mikäli asuntokauppaasi liittyy erityisiä juridisia ongelmia tai tarvitset muutoin lakimiehen apua, sinun kannattaa käyttää lakitoimisto Herkuleksen edullista puhelinneuvontaa, tilata lisäpalveluna KotiKylästä lakimiehen kauppakirjan tarkastus tai  jättää maksullisen toimeksianto asuntokauppaan erikoistuneelle lakimiehelle.

Myyjä myy ja ostaja ostaa aina omalla vastuullaan.

Asuntokauppa tehdään aina myyjän ja ostajan välillä ja ostaja ja myyjä kantavat aina asuntokaupan riskit. Toisin kuin usein luullaan, parhaatkaan välittäjät eivät vastaa asuntokaupan onnistumisesta tai siitä, että asunnosta kerrotut tiedot olisivat totta tai ettei asunnossa olisi virheitä.

KotiKylä tai House of Mum Oy ei ole vastuussa ostajien ja myyjien asuntokauppojen toteutumisesta tai onnistumisesta tai asuntojen virheistä. KotiKylä pyrkii kuitenkin edesauttamaan asuntokauppojen onnistumista ja pienentämään jäsentensä asuntokaupan riskejä antamalla jäsenille asuntokauppaan ja sen turvallisuuteen liittyvää yleistä tietoa, työkaluja ja ohjeita.

Kun olet ostamassa tai myymässä asuntoa, pidä huoli että hoidat omat velvollisuutesi ja varmista, että kaupan vastapuoli tietää velvollisuutensa ja vastuunsa ja toimii niiden mukaan. Jos kaupassa on mukana välittäjä, muista että myyjä vastaa hänenkin sanomisistaan. Välittäjä itse vastaa myyntityönsä rehdistä ja ammattimaisesta hoitamisesta Hyvän Välitystavan ja Välitysliikelain mukaisesti.

Jäsen vastaa itsestään ja asunnostaan antamistaan tiedoista.

Asunto- ja kiinteistökaupassa myyjä vastaa lain mukaan aina asunnostaan annettavien tietojen oikeellisuudesta, ostaja taas asunnon ja sen tietojen tarkastamisesta ennen kauppaa. Verkkopalveluissa jokainen taas vastaa itse antamistaan henkilötiedoista.

KotiKylä ei pysty valvomaan jäsenten itsestään tai asunnoistaan antamien tietojen oikeellisuutta eikä vastaamaan niistä. Jos havaitset palvelussa systemaattista ja tarkoituksellista väärien tietojen antamista tai muuta palvelun väärinkäyttöä, kerrothan siitä heti meille.

Jäsenten henkilötietoja ei luovuteta ilman jäsenen suostumusta kolmansille osapuolille.

Suhtaudumme jäsenten itsestään antamiin tietoihin erittäin luottamuksellisesti.

Jäsenet pystyvät hallinnoimaan henkilötietojaan Oma KotiKyläni -sivulla kohdassa “Profiili”. Siellä voi myös määrittää, mitkä tiedot näkyvät muille jäsenille ja mitkä eivät. Jos haluat tulla löydetyksi jollakin jäsenhaulla, suosittelemme, että pidät ainakin kaupunkisi ja postinumerosi julkisena.

KotiKylä tai sitä hallinnoiva yhtiö House of Mum Oy ei luovuta KotiKylän jäsenten henkilötietoja KotiKylän ulkopuolisille tahoille  markkinointi-, myynti- tai muuhun vastaavaan käyttöön ilman jäsenen suostumusta.

KotiKylän yrityskumppaneita, jotka auttavat KotiKylää palvelunsa tai markkinointinsa tuottamisessa tai jotka tarjoavat KotiKylän jäsenille asuntokaupassa tarvittavia palveluita ei katsota tältä osalta kolmansiksi osapuoliksi. He ovat osa KotiKylää.

KotiKylä toimii vain verkossa.

KotiKylä käyttö vaatii hyvän verkkoyhteyden lisäksi toimivan tietokoneen tai mobiililaitteen, jonka käyttöjärjestelmä ja verkkoselain on päivitetty. KotiKylä ja House of Mum eivät vastaa palvelun käyttäjien verkkoyhteyksistä, laitteista tai ohjelmistoista aiheutuvista ongelmista.

KotiKylä tiedottaa Facebook-sivuillaan mahdollisista isommista vioista ja käyttökatkoista ja pyrkii korjaamaan esiin tulevat viat mahdollisimman nopeasti. Jos havaitset KotiKylässä teknisiä ongelmia, joista emme välttämättä ole vielä tietoisia, kertoisitko niistä meille sähköpostilla osoitteessa insinoori@kotikyla.com. KotiKylällä ei ole puhelinpäivystystä.

KotiKylässä ei suvaita mollaamista, painostusta, rasismia, roskapostittamista, kiroilua tai muutoin epäasiallista käytöstä.

KotiKylä valvoo yhteisön toiminnan eettisyyttä, lainmukaisuutta ja laatua ja pitää itsellään oikeuden irtisanoa jäsenet, jotka eivät noudata muistutuksesta huolimatta KotiKylän käyttöehtoja. Parhaiten valvonta toimii kuitenkin, kun yhteisö valvoo myös itse itseään. Jos havaitset palvelussa epäeettistä, epärehellistä tai asiatonta toimintaa, ota yhteyttä Kotikylään (apua@kotikyla.com)
We love rules. Especially the good ones.
Print Friendly, PDF & Email

Mitä mielessä?

Kysy KotiKylästä tai kerro, mistä tykkäät ja mitä voisimme tehdä paremmin. Vastaamme kysymyksiisi asap sähköpostilla. Terveisin KotiKylän Katja ja kumppanit

Lähettelen tätä paraikaa...

©Kotikylä 2018. KotiKylä haluaa tehdä kodinvaihdosta helpompaa, hauskempaa, turvallisempaa ja kustannustehokkaampaa.

KotiKyla.com Oy, y-tunnus 2884426-4

Hei. Kiva kun olet tullut KotiKylään. Parantaaksemme KotiKylän asiakaskokemusta seuraamme evästeiden avulla verkkosivustomme käyttöä. Voit jatkaa sivuston käyttöä turvallisesti. Piilota tämä ilmoitus

tai

Kirjaudu sisään tunnuksillasi

tai    

Unohditko kirjautumistietosi? Ei hätää.

tai

Create Account